Wethouder Anja Slenter (rechts) overhandigt een plantje aan de 94-jarige mevrouw Hoogerheide in Cleijenborch. ,,Om te laten zien dat er toch nog aan u wordt gedacht."
Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Anja Slenter (rechts) overhandigt een plantje aan de 94-jarige mevrouw Hoogerheide in Cleijenborch. ,,Om te laten zien dat er toch nog aan u wordt gedacht." © Johan van der Heijden

Noord-Beveland trakteert ouderen in corona-isolement op een aardigheidje

COLIJNSPLAAT - ,,Wat worden we toch verwend", zegt een verraste mevrouw Hoogerheide als zij een plantje krijgt aangeboden. Wethouder Anja Slenter is de attentie persoonlijk in Colijnsplaat komen brengen namens de gemeente Noord-Beveland. ,,Om te laten merken dat er toch nog aan u wordt gedacht."

De 94-jarige bewoonster van een aanleunwoning van Cleijenborch kan het wel waarderen. ,,Want ik ben wel eenzaam geweest hoor, de afgelopen weken.” Als zelfstandige bewoonster mag mevrouw Hoogerheide sinds het ingaan van de coronamaatregelen niet meer naar buiten. ,,Terwijl die mensen gewend waren om op eigen houtje  naar buiten te gaan", vertelt verpleegkundige Corianne van Leeuwen van Cleijenborch. ,,Ze hebben nu gewoon pech dat ze bij het verzorgingshuis horen."