Volledig scherm
Ferdinand Bollaan in Yerseke. © Google Streetview

Nog zo'n 40 huizen in laatste fase Steehof Yerseke

YERSEKE - Nieuwbouwwijk Steehof in Yerseke nadert haar voltooiing.  In de derde en laatste fase is nog plaats voor 38 woningen. De gemeente Reimerswaal heeft het ontwerp deze week gepubliceerd.

De nieuwe kavelindeling is ontworpen rond een grote waterberging, die al het regenwater moet kunnen opvangen. Acht huizen zijn alleen via een bruggetje te bereiken.  In totaal is ruimte voor 18 vrijstaande huizen en 20 twee-onder-een-kapwoningen. Vijf huizen aan de Carel Fabritiuslaan hebben straks uitzicht op de nieuwe kerk van de Gereformeerde Gemeente, die aan de overkant van de watergang wordt gebouwd. In de wijk komen 95 parkeerplekken;  59 op de kavels en 36 langs de openbare weg. Een boomgaard en een loods zijn  medio vorig jaar verwijderd. Een deel met olie vervuilde grond is toen gesaneerd.

Zo'n tien jaar geleden, toen Steehof werd ontwikkeld, was er al eens een indeling gemaakt. Omdat de woningmarkt in de tussenliggende tijd is veranderd, is die inmiddels achterhaald. Voor de nieuwe indeling moet het bestemmingsplan worden aangepast. Tot 7 februari kan een zienswijze worden ingediend.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement