Volledig scherm
De hal van het gemeentehuis in Kapelle loopt aardig vol tijdens de nieuwjaarsreceptie. © Willem Adriaansens

Nieuwjaarstoespraken: Tholen en Kapelle zijn aantrekkelijke gemeenten

THOLEN/KAPELLE  - Tholen en Kapelle hielden vanavond al hun nieuwjaarsreceptie. Zoals gebruikelijk keken de burgemeesters in hun toespraken achterom en vooruit.

Volledig scherm
Burgemeester van Tholen Ger van de Velde. © Leo Adriaansen

,,Tholen wordt aantrekkelijker voor haar inwoners en gasten”, aldus burgemeester Ger van de Velde in haar toespraak. Daarmee doelde ze onder meer op de werkgelegenheid (‘met honderden banen toegenomen’) en de bedrijventerreinen (‘steeds voller’). 

Van de Velde sprak de hoop uit dat het Rijk meer geld beschikbaar stelt voor het sociaal domein, zeker wat betreft de jeugdzorg een heikel punt voor Tholen. De gemeente kampt op dat gebied met een tekort van zeven ton. ,,Het beheersbaar houden van de kosten blijft lastig.”

Waar Van de Velde in oktober de koning en koningin nog ontving in haar gemeente, zijn in januari de rollen omgedraaid. Ze is uitgenodigd voor de nieuwjaarsreceptie op 16 januari in het Paleis op de Dam. Die dag worden honderden gasten uit politiek en openbaar bestuur verwacht.

Huub Hieltjes

Volledig scherm
Waarnemend burgemeester van Kapelle Huub Hieltjes tijdens zijn tweede nieuwjaarstoespraak. © Willem Adriaansens

Waarnemend burgemeester Huub Hieltjes van Kapelle hield voor de tweede keer een nieuwjaarstoespraak. ,,De inwoners van onze gemeente zijn tevreden. Ze voelen zich er veilig en thuis. Maar dat mag voor ons geen reden zijn om achterover te leunen."

Hieltjes riep iedereen op om mee te blijven denken over de toekomstvisie van Kapelle, het zogenoemde Strategisch Kompas: ,,Op die manier kunt u wat voor uzelf, uw buren en voor volgende generaties betekenen.”

Het Strategisch Kompas is daarnaast ook nog eens belangrijk voor de opvolging van Hieltjes zelf. Want onlangs nog bleek er geen geschikte kandidaat te zijn, waardoor de waarnemer langer aan moet blijven. Het kompas moet als leidraad gaan dienen om een nieuwe, kroonbenoemde burgemeester te zoeken.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement