Volledig scherm
,,Jullie zijn de ogen en de oren van de gemeenten", zegt wethouder Jaap Sinke. Hij sloeg donderdagochtend de eerste paal voor de twee nieuwe steuntpunten van gemeentewerken. © Joeri Wisse

Nieuwe werkplekken voor gemeentewerkers Reimerswaal zijn nu écht in de maak

KRABBENDIJKE - De mannen van gemeentewerken horen thuis in de dorpen waar ze werken.  Dat onderstreepte wethouder Jaap Sinke donderdagochtend nog maar eens. Hij mocht in Krabbendijke, onder toeziend oog van de gemeentewerkers, de eerste paal slaan voor één van de twee gloednieuw steunpunten in Reimerswaal. 

,,Jullie zijn de ogen en de oren van de gemeente. Heel veel problemen lossen jullie direct op, daarom is het zo belangrijk dat de gemeentewerkers dichtbij de burger staan", zei hij tegen de ploegen van Krabbendijke en Yerseke. Sinke zei dankbaar  te zijn dat de gemeenteraad, ook toen het project bijna drie ton duurder uitviel, achter het besluit bleef staan. Illustratief voor de oorzaak -de gestegen kosten in de oververhitte bouwsector- is dat de heiers helemaal uit Friesland moesten komen.

Energieneutraal

De  oude, tamelijk anonieme (Krabbendijke) of verscholen (Yerseke) werkplaatsen worden vervangen door moderne gebouwen. Die worden opgetrokken uit hout en glas aan de voorkant waar de kantine komt, zodat inwoners en gemeentewerkers nog meer met elkaar in contact staan. ,,Dit worden ook de eerste gemeentelijke gebouwen die volledig energieneutraal zijn." Niet alleen wekt het gebouw zelf energie op voor de verwarming, de zonnepanelen leveren ook genoeg stroom op om de elektrische machines op te laden.

Bouwbedrijf Schrijver verwacht in maart de nieuwe steunpunten, die in beide dorpen bij de begraafplaats staan, op te leveren. Een paar jaar geleden is de werkplaats in Kruiningen al opgeknapt. Volgend jaar volgt als laatste de nieuwbouw steunpunt in Rilland. Dat gebeurt tegelijk met de vervanging van de brandweerkazerne. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement