Volledig scherm
Dit bordje aan de Van Mellestraat in Goes is één van de weinigen met een toelichting. © Rob Paardekam

Nieuwe straatnaambordjes krijgen voortaan een verklarende tekst in Goes

GOES - Wie zich altijd al heeft afgevraagd wie nu toch die Augusta de Wit, Frans den Hollander of Cornelis Eversdijk waren, maar geen zin heeft om het zelf op te zoeken, heeft geluk. Nieuwe straatnaambordjes in de gemeente Goes worden voortaan voorzien van een verklarende tekst.

Dat geldt uiteraard niet voor alle straatnaambordjes, maar wél voor straten die zijn vernoemd naar een persoon of hun oorspronkelijke functie. Het was een wens van de Heemkundekring en de gemeenteraad dat in die gevallen onder de straatnaam een korte verklaring komt te staan, zoals dat al het geval is in de verzetsheldenbuurt in Goes-Oost.

Het college was eerst niet happig op het idee, omdat de bordjes er groter en dus duurder van worden. Informatie over personen naar wie straten zijn vernoemd, is bovendien gemakkelijk te vinden op internet. Toch ziet de gemeenteraad er meerwaarde in. Daarom gaan B en W overstag. Zodra een bordje aan vervanging toe is, komt er een nieuw exemplaar met uitleg erbij. De extra kosten per jaar bedragen 1500 euro.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement