Volledig scherm
Het nog te slopen pand op de beoogde locatie voor de nieuwe school. © Rob Paardekam

Nieuwe school in Kloetinge moet eind 2019 klaar zijn

KLOETINGE - Leerlingen van de Kloetingseschool kunnen eind 2019 verhuizen naar een nieuw gebouw aan de Zomerweg in Kloetinge. Die verwachting spreekt wethouder André van der Reest uit. Het is twijfelachtig of het nieuwe onderkomen - waarin ook Kibeo een plek krijgt - kan worden gebouwd voor de 1,9 miljoen euro die er eerder voor werd uitgetrokken.

In de oorspronkelijke plannen zou de nieuwbouw voor de school in augustus van dit jaar worden opgeleverd. Volgens Van der Reest is het een combinatie van factoren geweest, die de boel heeft vertraagd. Hij noemt onder meer het overleg met omwonenden, de discussie over het al dat niet onderbrengen van dorpshuis Amicitia in het gebouw en het bepalen van de indeling en materiaalkeuze. ,,We vonden zorgvuldigheid belangrijker dan per se willen vasthouden aan de eerder genoemde datum'', aldus de wethouder. Het aanpassen van de planning is volgens hem in overleg met de toekomstige gebruikers gegaan.

Afbreuk

Volgens Van der Reest is de insteek nog steeds dat het zogeheten Integraal Kindcentrum gebouwd kan worden  voor de genoemde 1,9 miljoen euro. Of dat lukt, is nog de vraag. ,,We proberen het, maar willen geen afbreuk doen aan de kwaliteit.'' Met name de gestegen kosten in de bouw zouden roet in het eten kunnen gooien.

De wethouder denkt dat er op korte termijn duidelijkheid komt over onder meer de indeling van het gebouw en de kosten. De gemeente denkt in september of oktober een sloopmelding voor het bestaande gebouw op de beoogde locatie te kunnen doen. De Kloetingseschool zit momenteel in een zeer gedateerd gebouw, dat gebreken vertoont. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Andere locatie voor brandweerkazerne Heinkenszand lijkt uitgesloten, ondanks protest
    PREMIUM

    Andere locatie voor brandweer­ka­zer­ne Heinkens­zand lijkt uitgeslo­ten, ondanks protest

    HEINKENSZAND - Slikken of stikken. Dat gevoel overheerst bij bewoners van de Hoefbladstraat en Clara’s Pad in Heinkenszand. Een bewonersbijeenkomst afgelopen dinsdagavond heeft de onrust rondom de komst van een nieuwe brandweerkazerne in hun ‘achtertuin’ niet kunnen wegnemen. Omwonende Kim van Sabben: ,,Het kwam op ons over alsof al voor 99,9 procent zeker is dat de kazerne er komt.”