Volledig scherm
De herberg (l) en de voormalige slagerij aan het Geertesplein in Kloetinge. © Marcelle Davidse

Nieuwe eigenaar van herberg in Kloetinge hoopt dit jaar te gaan restaureren

KLOETINGE - De nieuwe eigenaar van De Herberg in Kloetinge hoopt nog dit jaar te kunnen beginnen met de restauratie van het pand.

Patrick Machielsen laat weten dat het om een forse klus gaat. De omgevingsvergunning is onlangs aangevraagd bij de gemeente. Machielsen wil pas op een later moment inhoudelijk ingaan op de plannen die hij heeft met het pand. Wel bevestigt hij dat het de bedoeling is een deel ervan ter beschikking te stellen aan de gemeenschap van Kloetinge.

Daarvan had de oude eigenaar al gewag gemaakt. Aad Bruijns redde het pand veertig jaar geleden van de ondergang. Het stond op de nominatie om te worden gesloopt. Van een grondige opknapbeurt is het nooit gekomen. Nadat ze twee jaar te koop hadden gestaan, wist Bruijns De Herberg en de naastgelegen voormalige slagerij onlangs van de hand te doen. Van de nieuwe eigenaren mag hij zolang hij leeft in dat tweede pand blijven wonen. 

De voormalige herberg aan het Geertesplein is inmiddels een officieel rijksmonument. Het gebouw deed in het verleden ook dienst als onder meer rechtbank en raadhuis.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement