Volledig scherm
Rinus en Jaap van Stee overhandigen de nieuwe computer aan Leo Pekaar (rechts) van het Oosterscheldemuseum in Yerseke. © Joeri Wisse

Nieuwe computer brengt oude beelden tot leven in Oosterscheldemuseum Yerseke

YERSEKE - Oude beelden over de oester- of mosselkweek in vroeger tijden bekijken is straks een fluitje van een cent in het Oosterscheldemuseum. Vrijdag schonken drie bedrijven uit Yerseke een gloednieuwe computer voor in de filmzaal.

Het museum heeft al een modern digitaal scherm, maar de aansturende pc was hopeloos verouderd, merkten broers Jaap en Rinus van Stee onlangs. ,,We waren bij een bijeenkomst waar een aantal nieuwe films werd vertoond. Spontaan bedachten we om een nieuwe pc te sponsoren", zegt Rinus.

Vrijwilligers

Bestuurslid Leo Pekaar van het Oosterscheldemuseum was meteen in z'n nopjes met de toezegging. ,,Leo Hollestelle en Jos Sinke, de vrijwilligers die oud beeldmateriaal  voor ons bewerken, waren er ook erg blij mee.”  De pc is vrijdagmiddag afgeleverd. Naast de bedrijven van de broers,  Albatros Training, Advies & Ondersteuning en Piet van Oost/De Viskêête, sponsorde ook computerleverancier Harthoorn Automatisering een deel.

Volgens Pekaar moet het museum het voor dit soort extraatjes echt hebben van giften, sponsoring en de vorig jaar opgerichte Stichting Vrienden Oosterscheldemuseum.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement