Volledig scherm
De plek van de nieuwe kazerne in Heinkenszand. © Google

Nieuwe brandweerkazerne in Heinkenszand komt aan rand van woonwijk

HEINKENSZAND - De nieuwe brandweerkazerne in Heinkenszand komt op de hoek van de Hoefbladstraat en de Guldenroedestraat, aan de rand van nieuwbouwwijk Over de Dijk. Dat is de beste plek om het dekkingsgebied van de brandweer het beste te bedienen, vinden de gemeente en de Veiligheidsregio. 

De huidige kazerne in Heinkenszand aan de Stenevate, naast het gemeentehuis, moet wijken voor de komst van een Lidl. De gemeente Borsele zoekt al een poos naar een geschikte plek voor een nieuwe kazerne. Omdat ook de brandweer van 's-Heer Arendskerke in de nieuwe post terecht komt, werd lange tijd gekeken naar een pek tussen beide dorpen. De keuze valt echter op een kavel op de hoek van de Hoefbladstraat en de Guldenroedestraat, schuin tegenover de dierenarts en vlakbij bedrijventerrein Noordzak.

Snelweg

Vanaf die plek is het hele 'dekkingsgebied’ goed te bereiken. Het is vlakbij de oprit naar snelweg A58, waarvan een deel ook onder verantwoordelijkheid valt van de brandweer Heinkenszand, en ook maar een stukje rijden naar 's-Heer Arendskerke. Ook Nisse wordt vanuit de post ‘bediend'. 

De locatie ligt weliswaar aan de rand van het dorp, maar toch tussen de woningen. De gemeente Borsele gaat omwonenden dan ook betrekken bij de manier waarop de post en het terrein eromheen eruit komen te zien. Het ontwerp moet dan dit voorjaar gepresenteerd kunnen worden.

Voor de bouw van de kazerne, die onderdak biedt aan achttien vrijwilligers, heeft de gemeente Borsele eerder al zo'n 1,2 miljoen euro gereserveerd. De verwachting is dat de post in maart 2021 klaar is. Mocht de huidige kazerne voor die tijd al plat moeten vanwege de komst Lidl, dan moet er elders een tijdelijke post komen. Of dat nodig is, is nog niet duidelijk.  

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement