Volledig scherm
stockpzc stockadr brand brandweer © Eldridge Pentury

Nieuwe brandweerkazerne Heinkenszand laat op zich wachten

HEINKENSZAND - Het duurt nog drie tot vier jaar voor de nieuwe brandweerkazerne voor Heinkenszand en 's-Heer Arendskerke klaar is. Dat levert voor Borsele misschien een probleem op. 

De huidige kazerne in Heinkenszand moet tegen de vlakte om plaats te maken voor de Lidl. De brandweerposten van Heinkenszand en 's-Heer Arendskerke worden samengevoegd. De nieuwe post krijgt een kazerne tussen beide dorpen in.  Nu duidelijk is dat deze kazerne pas  in 2020 of 2021 klaar is, zal het er om spannen of dat op tijd is voor Heinkenszand. Dat hangt vooral af of er bezwaar wordt ingediend tegen de plannen van de Lidl. In het uiterste geval duurt het tot 2020 voor er een uitspraak is en de bouw eventueel kan starten.  Is er eerder positief nieuws voor de Lidl, dan moet de kazerne aan de Stenevate eerder tegen de vlakte. Borsele is daarom aan het uitkijken naar een tijdelijk onderkomen.

 De kazerne kwam aan de orde tijdens een presentatie van de Veiligheidsregio aan de gemeenteraad. Daar werd ook duidelijk dat Ovezande de huidige brandweerwagen kan houden omdat er voldoende vrijwilligers zijn.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement