Volledig scherm
gemeentehuis Borsele © Melita Lanting

Nieuwe afspraken nemen oud zeer tussen Borsele en dorpsraden weg

HEINKENSZAND - Meer betrokken zijn met elkaar, eerder gevoelige kwesties aankaarten en respect voor elkaars verantwoordelijkheden. Dat is de kern van de nieuwe afspraken tussen de gemeente Borsele en de dorpsraden. Dat was nodig om gegroeide irritaties over en weer weg te nemen.

 Zo trok de gemeente bijvoorbeeld de dorpen in om met de inwoners over de toekomst te praten zonder daar de dorpsraden bij te betrekken. ,,Dat kan dus niet'', zegt burgemeester Gerben Dijksterhuis. ,,Dat moet anders, hebben we gezegd.''

Er is afgesproken dat het gemeentebestuur en de dorpsraden elkaar vaker zien en spreken. Dorpswethouders komen in het vervolg twee maal per jaar bij de dorpsraden en ook Dijksterhuis zelf bezoekt alle dorpsraden ieder jaar. ,,Wij vinden het belangrijk dat ze onze sparringpartners zijn'', zegt Dijksterhuis. ,,Zij kennen de situatie goed, weten wat er leeft in een dorp.'' Hij benadrukt dat ieder dorp om een eigen aanpak vraagt. ,,Wat goed werkt in het ene dorp hoeft niet goed te werken in het andere. De vijftien dorpen verschillen van karakter'', zegt hij. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement