Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Nieuwdorper die stal en gebiedsverbod negeerde,
moet naar instelling voor veelplegers

MIDDELBURG - De 35-jarige M. de K. uit Nieuwdorp is vrijdag door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot de ISD-maatregel. De K. verdwijnt geheel volgens de wens van het Openbaar Ministerie (OM) voor twee jaar in een instelling voor veelplegers.

Tijdens de behandeling van zijn zaak zei De K. dat hij ook wel zonder die ISD kon leven. Stelen deed hij om zo af en toe een blowtje te kunnen doen of een terrasje te pikken. Met de dertig euro die hij wekelijks van zijn bewindvoerder kreeg was dat ondoenlijk.

De K. werd verdacht van de diefstal van een bankpas in Heinkenszand, een poging om bij een woning aan de Patijnweg in Goes in te breken, een poging om een geldkistje van een fruitkraam in ‘s Heerenhoek open te breken en ettelijke keren een overtreding van een gebiedsverbod in Goes en Middelburg. De officier van justitie was destijds duidelijk. ,,Meneer heeft lak aan gebiedsverboden en gebrek aan geld is geen rechtvaardiging om maar uit stelen te gaan.’’ 

Van de inbraakpoging in Goes en het ‘morrelen’ aan een geldkistje bij een fruitkraam in ‘s-Heerenhoek werd hij vrijgesproken.