De oude brandweerkazerne in Rilland in september gesloopt. De nieuwbouw begint in juni.
Volledig scherm
De oude brandweerkazerne in Rilland in september gesloopt. De nieuwbouw begint in juni. © Joeri Wisse

Nieuwbouw brandweerkazerne Rilland in januari klaar

RILLAND - De brandweer van Rilland kan in januari 2021 een omgebouwde schuur verruilen voor een splinternieuwe kazerne. De bouw van het nieuwe onderkomen begint in juni. Vanwege de coronacrisis houdt de gemeente Reimerswaal wel een slag om de arm.

De versleten brandweerkazerne aan de Valckenisseweg is vorig jaar september verlaten en gesloopt, zodat op dezelfde plek een nieuw pand kan worden gebouwd. De post verhuisde naar een tijdelijke kazerne, die is ondergebracht in een schuur een stukje verderop in de Valckenisseweg. Dat de bouw nog niet begonnen is, heeft volgens de gemeente te maken met grondsanering. Deze werkzaamheden nemen veel tijd in beslag, maar verlopen wel volgens planning.

Behalve de kazerne, wordt in het pand ook een steunpunt van gemeentewerken ingericht. De gemeenteraad trok in 2017 1,1 miljoen euro uit voor het project. Vanwege de gestegen bouwkosten, is daar een jaar later nog eens 180.000 euro bijgekomen. Dat blijkt genoeg te zijn. De aanbesteding is achter de rug en de aannemer aan wie het werk is gegund blijft binnen budget.

Het tijdelijke onderkomen van de brandweer in Rilland, een loods aan de Valckenisseweg.
Volledig scherm
Het tijdelijke onderkomen van de brandweer in Rilland, een loods aan de Valckenisseweg. © Timo van de Kasteele
  1. Stichting Jayden haalde in tien jaar één miljoen euro op. ‘Het besluit om te stoppen geeft rust, maar de zullen de saamhorigheid missen’
    PREMIUM

    Stichting Jayden haalde in tien jaar één miljoen euro op. ‘Het besluit om te stoppen geeft rust, maar de zullen de saamhorig­heid missen’

    GOES - In tien jaar tijd met tal van evenementen meer dan één miljoen euro ophalen voor de bestrijding van neuroblastoom kinderkanker. Dat is een prestatie van wereldformaat. Reden voor de gemeente Goes om de ouders van de in 2009 overleden Jayden en de andere bestuursleden van de stichting te onderscheiden met de Frans Naereboutpenning.