Volledig scherm
Optisport is nu jaarlijks 140.000 euro kwijt om het oude zwembad in Kapelle warm te stoken. Zwembad De Vrolijkheid in Zwolle (foto) kost Optisport slechts 17.000 euro per jaar. © Alex Mulder

Nieuw zwembad Kapelle mag duurder worden, als de jaarlijkse kosten dalen

KAPELLE - Het nieuwe sportcomplex in Kapelle kan zomaar eens duurder worden dan de 13 miljoen euro die de gemeente er voor heeft uitgetrokken. Maar als in ruil daarvoor de jaarlijkse onderhouds- en energiekosten fors omlaag kunnen, vindt wethouder Jon Herselman (VVD, sport) dat geen enkel probleem.

Namens het college van B&W gaat hij de gemeenteraad voorstellen om bij de aanbesteding van het nieuwe Groene Woud niet de bouwsom, maar de toekomstige jaarlasten (nu nog ruim drie ton) als uitgangspunt te nemen. ,,Om een voorbeeld te geven: Optisport is jaarlijks 140.000 euro per jaar kwijt aan energie. In Zwolle, waar ze een modern complex hebben dat drie keer zo groot is, is dat bedrag 17.000 euro per jaar.” 

Door de potentiële bouwers van het zwembad en de sporthallen ook te vragen een bedrag te noemen voor de exploitatie, verwacht Herselman dat de markt gestimuleerd wordt om met een energiezuinig en onderhoudsvriendelijk plan te komen. Dat dit leidt tot een hogere bouwsom, vindt de wethouder niet erg. ,,We moeten ons niet blind staren op die 13 miljoen die we in december hebben gereserveerd als we straks misschien wel meer dan een ton per jaar kunnen besparen.”

Als de gemeenteraad eind deze maand instemt met de nieuwe manier van aanbesteden,  kunnen de gesprekken met de gebruikers en de exploitant beginnen. Op basis daarvan wordt een programma van eisen geschreven, dat weer het uitgangspunt is voor de aanbesteding. Herselman hoopt dat de klus nog voor de bouwvak 2019 kan worden aanbesteed.  De bouw kan dan in 2020 beginnen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement