Volledig scherm
Kees Verweel (links) en stuurman Jurgen van den Broek dopen de Seelandia. © PZC

Nieuw sloeproeiteam voor Kortgene en Zeeland

KORTGENE - Met ‘Sloeproeien Zeeland’ is Kortgene én de provincie een roeiteam rijker. En bij een nieuw team hoort een nieuwe boot. Die werd zondagmiddag gedoopt en te water gelaten in de haven van Kortgene, haar thuisbasis.

Seelandia heet ze, gebouwd van aluminium in Steenwijk en snel als de brandweer. Tenminste, dat leerde de ervaring bij een proefvaart. Het is straks ook de bedoeling dat ze wedstrijden gaat varen, zegt Kees Verweel van het nieuwe team. ,,In eerste instantie wordt het een ploeg die bestaat uit mannen én vrouwen. Als we meer leden hebben, willen we een aparte heren- en damesploeg maken.”

Naar verwachting maakt het nieuwe team in april zijn wedstrijddebuut in de Nederlandse wateren, tijdens ‘Vechten op de Vecht’ bij Weesp.

  1. ‘Reimerswaal heeft dorpshuis De Zaete verkwanseld. Het is een grote flop geworden’
    PREMIUM

    ‘Reimers­waal heeft dorpshuis De Zaete verkwan­seld. Het is een grote flop geworden’

    YERSEKE - De kans dat Yersekenaren tot in de kleine uurtjes kunnen feesten aan de oever van de Oosterschelde lijkt definitief verkeken. De toekomstige eigenaar wil op de plek waar ooit het dorpshuis De Zaete stond, geen feestruimte maar een chique brasserie openen die vroeg in de avond sluit. ,,Een grote flop”, vindt CU-raadslid Andries Jumelet. ,,De Zaete is verkwanseld door de gemeente. Ik krijg er gewoon buikpijn van.”