Volledig scherm
Sfeerimpressie

Nieuw schiereiland voor recreatie in het Veerse Meer

KAMPERLAND - Een schiereiland met daarop een hotel, appartementen, woningen en bootwoningen. Allemaal voor recreatief gebruik. Dat wil Zeeuwse Lagune neerzetten in het Veerse meer bij de Veerse Dam.

Dertien jaar wordt er al gepraat over de verhuizing van restaurant Vrouwe in den Polder op de Veerse Dam naar een nieuwe locatie in het Veerse Meer. Verschillende plannen passeerden de revue, maar telkens ketsten deze af. Het laatste plan - een hoge toren - onderging datzelfde lot. Nu ligt er een plan dat wel kans van slagen heeft. Het college van B en W van Noord-Beveland stelt de gemeenteraad voor om mee te werken aan de verdere ontwikkeling.

De ontwikkelaar - Zeeuwse Lagune - wil een schiereiland van ruim 31.000 vierkante meter opspuiten ter hoogte van de tweede loopbrug op de Veerse Dam. Op het eiland worden een hotel en restaurant gebouwd met 44 kamers. Daarnaast zijn er 20 vrijstaande woningen gepland en 48 appartementen plus nog eens 20 penthouses.

Ook is er ruimte voor drijvende woningen. In totaal een investering van zo'n 40 tot 45 miljoen euro. In dit stadium van het plan is er nog niets zeker over het uiterlijk van de bebouwing. Wel ligt al vast dat de gebouwen maximaal 14 meter hoog mogen worden en dat is twee meter hoger dan de kruin van de Veerse Dam. Het nieuwe schiereiland moet ook dezelfde uitstraling krijgen: zand met begroeiing.

Als de gemeenteraad van Noord-Beveland volgende week instemt met de ontwikkeling van het plan, Zou het park er in 2019/2020 kunnen liggen.

Volledig scherm
Sfeerimpressie nieuw schiereiland.