Volledig scherm
Meester Arnold Meijer in de tijdelijke dependance van obs de Klimroos © Joeri Wisse

Nieuw lokaal en plein voor obs De Klimroos Krabbendijke

KRABBENDIJKE - Leerlingen van obs de Klimroos in Krabbendijke hebben er na de meivakantie  een nieuw lokaal bij. De uitbreiding komt op het schoolplein, dat meteen een opknapbeurt krijgt.

Vanwege het groeiend leerlingenaantal nam De Klimroos twee jaar geleden de voormalige bibliotheek achter de school in gebruik.  ,,De oudste klas zat daar hartstikke luxe, maar het was een tijdelijke oplossing", zegt directeur Gerrit Coldeweijer. 

In de meivakantie wordt door middel van een modulair systeem een nieuw lokaal, bergkast en entree aan de school gebouwd. ,,Als alles goed loopt, is de aannemer de dag na Hemelvaartsdag klaar. Na de zomervakantie nemen de kleuterklassen het lokaal in gebruik." 

Ontdekplekken

De Klimroos grijpt de bouw aan om het schoolplein opnieuw in te richten. Dat moet vooral groener worden, met veel hoekjes en ontdekplekken. De gemeente Reimerswaal zet geld opzij voor volledige nieuwbouw in 2023, maar volgens Coldeweijer is het nog lang niet duidelijk wat dit betekent voor zijn school. ,,We gaan er vanuit dat we de komende jaren hier blijven."

Volledig scherm
Directeur Gerrit Coldeweijer van obs De Klimroos in Krabbendijke © Joeri Wisse
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement