Volledig scherm
Klanten van de Regiotaxi in de Oosterschelderegio krijgen in 2019 te maken met een nieuw betalingssysteem. © Tom van Dijke

Nieuw betalingssysteem Regiotaxi; 'Net als de T-tag bij de Westerscheldetunnel'

WISSENKERKE - Klanten van de Regiotaxi in de Oosterschelderegio krijgen er volgend jaar een pasje bij. Daarmee kunnen ze dan cashless betalen. Op dezelfde manier als met de T-tag bij de Westerscheldetunnel.

,,Klanten storten geld op een rekening, daardoor krijgen ze saldo om te reizen", zegt Peter Verburg van het Samenwerkingsverband Oosterscheldergio (SWVO). ,,Als ze dan een ritje maken, wordt het vanzelf afgeschreven."

Quote

We hebben met dit systeem een jaar proef gedraaid op Tholen. Die ervaring is heel positief.

Peter Verburg, Samenwerkingsverband Oosterschelderegio

Het SWVO zorgt voor de uitvoering van het nieuwe systeem. De organisatie doet dat voor de gemeenten Borsele, Goes, Kapelle, Noord-Beveland, Reimerswaal, Schouwen-Duiveland en Tholen.

,,Pinnen is veel gevoeliger voor uitval, blijkt uit testen", aldus Verburg. ,,En we hebben met dit systeem een jaar proef gedraaid op Tholen. Die ervaring is heel positief."

Communicatietraject

Als de gemeenteraden niet in de weg liggen hoopt Verburg het nieuwe systeem op 1 januari in te kunnen voeren. ,,Daar gaat nog een heel communicatietraject aan vooraf. Alle 5000 pashouders zullen moeten worden ingelicht. Daarom beginnen we in januari met de nieuwe klanten."

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement