Volledig scherm
Organisator Wesley van Hengel, chauffeur Tijmen Lokers en audiotester Michael Jansen tijdens de decibellencontest op de vorige editie van Truckshow Krabbendijke. © Ernesta Verburg

Niet alleen showtrucks op Truckshow Krabbendijke

KRABBENDIJKE - Glimmende vrachtauto's bekijken, dat kan wel op meer plekken in het land. Wat de derde editie van de Truckshow Krabbendijke uniek maakt, is dat er ook hele gewone trucks staan én dat er een wedstrijdje 'wie het meeste lawaai maakt' wordt gehouden.

Organisator Wesley van Hengel is druk bezig het terrein van transportbedrijf Minnaard op de Oostpolder op te ruimen. ,,Daar zijn we wel een paar daagjes zoet mee." Vrijdag en zaterdag staan er 186 glimmende vrachtwagens. ,,Bij ons is iedereen welkom, het hoeven echt geen showtrucks te zijn die alleen maar binnen staan. Ook de gemiddelde werkauto is welkom." 

Een béétje selectief is Wesley wel. De chauffeur moet wel liefde hebben voor z'n auto, een paar extra lampjes en een glimmend in- en exterieur horen er wel bij. ,,De deelnemers komen overal vandaan, wel tot aan Groningen. Dit jaar zijn er ook veel Belgen aanwezig."

De Truckshow Krabbendijke is het enige evenement met een audiocontest voor vrachtwagens. ,,Zaterdag vanaf 15.00 uur gaan we met de meetapparatuur langs de deelnemers. De deuren gaan dicht en dan kan de audio op vol volume. De winnaar van vorig jaar kwam aan 122,5 decibel!"

Meer info: www.truckshowkrabbendijke.eu

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement