Neergeschoten man (53) in Kortgene is bekende van politie

videoKORTGENE - De politie heeft zaterdagavond meerdere schoten gelost bij de aanhouding van een 53-jarige man uit Kortgene. De verdachte werd in zijn been geraakt en is afgevoerd naar het ziekenhuis. Hij is een bekende van de politie.

Agenten werden rond 21.00 uur opgeroepen voor een uit hand gelopen conflict in de relationele sfeer. Een man zou in de Burgemeester Snellenstraat vernielingen hebben aangericht aan de woning van zijn ex-partner. Toen de politie arriveerde, was hij vertrokken. Tijdens een gesprek tussen agenten en het slachtoffer kwam de 53-jarige man terug naar het huis en ontstond een dreigende situatie.  Politiewoordvoerster Esther Boot: ,,Hij gedroeg zich zo agressief dat collega’s het nodig vonden om te schieten. Ze doen dat niet zomaar, alleen als er sprake is van dreiging. Als er gericht wordt geschoten, proberen ze in eerste instantie op de benen te richten.‘’ 

Quote

We dachten dat het vuurwerk was

Omwonende

Volgens omwonenden werden er in totaal drie schoten gelost en lag de verdachte gewond op straat. Of de politie eerst waarschuwingsschoten loste of meteen gericht schoot, is niet bekend. ,,Verderop was een feestje bezig en we dachten dat het vuurwerk was‘’, zegt een buurtbewoner.  ,,Even later zag ik agenten met getrokken pistool bij een man staan die op de grond lag.‘’ De verdachte is een bekende van de politie, maar waar dat op gebaseerd is wil de politie niet zeggen. Volgens buurtbewoners is het al vaker onrustig geweest in de woning. 

Volledig scherm
© Hendrik Beenker

Nadat de 53-jarige met een ambulance naar het ziekenhuis was gebracht, bleef de recherche achter om sporenonderzoek te doen. De straat werd om 1.15 uur weer vrijgegeven.

Het schietincident in Kortgene wordt onderzocht door de Rijksrecherche, onder leiding van een officier van justitie. Dat is gebruikelijk in situaties waarbij de politie heeft geschoten en onafhankelijk onderzoek nodig is. De Rijksrecherche doet dat in opdracht van het Openbaar Ministerie. ,,We onderzoeken twee dingen‘’, zegt woordvoerster Martine Pilaar van het OM. ,,Het schieten door de politie enerzijds, maar ook hetgeen waarvan de man verdacht wordt anderzijds. Dus het plegen van vernielingen en bedreigingen richting de politie.‘’ 

Volledig scherm
De recherche doet onderzoek in de Burgemeester Snellenstraat in Kortgene. © HV Zeeland
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement