Volledig scherm
Music at the Lake, met Dubbel D spelend vanaf een ponton en een flyboard-demonstratie. © Johan Van Der Heijden

Music at the lake krijgt in de avond kleur op zijn wangen

KORTGENE - Het is zaterdagavond, tegen half tien. De muziek van De Dijk-coverband Dubbel D klinkt vanaf het Veerse meer ter hoogte van de oude landbouwhaven van Kortgene. 

Niet voor niets is deze middag en avond voor het derde jaar achtereen omgedoopt tot Music at the Lake; een drijvend festivalletje dat in de avond steeds meer kleur op zijn wangen krijgt. Bezoekers zitten op jachten, speedboten of motorbootjes. Of aan de wal, op één van de flanken van de haven. Vlissinger Wouter Dert is enthousiast over het festival. Hij wijst naar de bootjes waarvan er een paar verlicht zijn. ,,Dat is toch mooi? Het is hier voor iedereen leuk." Hij wijst naar een stel op een kleedje met een picknickmand. ,,Moet je kijken. Die zijn hier om zes uur spontaan gekomen. Ze zitten er nu nog!"

,,We hoorden de muziek vanaf onze boot'', vertellen Bert en Lidy uit Leiden een eindje verderop. ,,Dan kun je er net zo goed tussen gaan staan."  De combinatie van water en muziek is hen niet nieuw: ,,In Leiden heb je net als in Amsterdam de grachtenconcerten. Dan is het drúk! Dan kun je er niet doorheen met je boot, hoor." Zo druk is het in Kortgene niet, zien ze. Lidy: ,,Misschien zijn we verwend."

Maar de publieke belangstelling is toch best groot. Op land en water genieten honderden mensen van een ontspannen sfeer en demonstratie van flyboarders. Die zweven, voortgestuwd door krachtige waterstralen, meters boven het water. Wie durft, kan het zelf ook proberen. Zoals de elfjarige Marijn uit Arnhem. ,,Het is moeilijk om goed in balans te blijven'', vertelt hij met zijn wetsuit nog aan op de kant. ,,Als je je knieën buigt, daal je. En als je op je hielen staat, val je achterover. Maar als het lukt, ga je gelijk heel hoog."

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement