Volledig scherm
De band Hyper tijdens een recent optreden in 't Beest. © Marcelle Davidse

Motie van SGP/CU strandt: Podium ’t Beest krijgt structurele subsidieverhoging

GOES - Podium 't Beest in Goes kan opgelucht ademhalen. Een poging van de fractie van SGP/CU om de structurele verhoging van de subsidie van tafel te krijgen, is mislukt.

Dat betekent dat 't Beest de komende jaren 25.000 euro extra krijgt van de gemeente, waarmee de totale subsidie uitkomt op drie ton per jaar. Het extra geld is nodig voor het vervangen van apparatuur, zoals een verouderde projector in de filmzaal.

De SGP/CU-fractie vindt het te ver gaan om de subsidie nu al structureel te verhogen en stelde voor het extra bedrag enkel voor 2020 toe te kennen. ,,Dan kunnen we volgend jaar kijken of het voor het jaar erop weer nodig is’’, zei Jurian van der Ree donderdag tijdens de raadsvergadering. Hij stelde vast dat 't Beest zicht heeft op groeiende bezoekersaantallen en dus meer eigen inkomsten.

Toch zijn die mogelijke extra inkomsten volgens wethouder Loes Meeuwisse niet zodanig groot dat de extra subsidie kan worden geschrapt. De SGP/CU bleek uiteindelijk alleen te staan. Alle andere fracties steunden de structurele subsidieverhoging. Ook het CDA, dat er onlangs ook nog licht-kritisch over was.