Volledig scherm
Drukte tijdens Mosselrock in Yerseke © Johan Van Der Heijden

Mosselrock Yerseke voor herhaling vatbaar

YERSEKE - Het Mosselrock festival vandaag in Yerseke krijgt als het aan organisator René van de Guchte van Stichting Promotie Yerseke ligt, zeker een vervolg. ,,Ondanks het slechte weer, zijn we zeker niet ontevreden.”

Bestaat het programma in de middag uit fashionshows met de laatste collecties voor dames en heren, afgewisseld met optredens, in de avond is het ouderwets rocken op het havenplateau. Met lokale bands als Delta Generation uit Krabbendijke die vanaf een mosselkotter, omgebouwd als hoofdpodium, flink van zich laten horen.

Het heeft acht jaar geduurd, maar Mosselrock is terug. En daar is Yerseke blij mee. Bezoeker Henk Zuidweg heeft geen editie overgeslagen. ,,Mooi dat Mosselrock terug is”, zegt hij. ,,Hier hebben we Bløf leren kennen. Nu is het wel anders van opzet. Het podium op de kotter vind ik een fantastische zet. Nee, voor een eerste editie is dit niet verkeerd.”

Organisator René van de Guchte heeft vrijdagmiddag wel even in spanning gezeten over het weer. ,,De voorspellingen waren niet best. Uiteindelijk viel het alles mee. Wel hebben we extra voorzorgsmaatregelen getroffen. Zo hebben we de voeten van de parasols verstevigd en voor een overdekt onderkomen gezorgd.”

In de avond houden de bezoekers het droog. En blijft het tot laat aangenaam van temperatuur. Het publiek kan op het festival voor het eerst kennismaken met de nieuwe mosselmiss, Rianne Verschuure.

Als na zonsondergang de mannen van de Volendamse coverband Almost Famous op het podium beklimmen, barst het feestje aan de haven pas echt los.

Volledig scherm
Het publiek vermaakt zich opperbest tijdens het optreden van Almost Famous uit Volendam op de tot podium omgebouwde mosselkotter © Johan Van Der Heijden
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement