Volledig scherm
© Thinkstock

Mooi parkeerterrein mag best wat kosten, vindt Reimerswaalse raad

KRUININGEN - Bijna veertig extra parkeerplaatsen, een moderne uitstraling en een eind aan de lappendeken die het parkeerterrein bij het gemeentehuis in Kruiningen nu is. Daar heeft de Reimerswaalse raad best vier ton voor over.

Op de PvdA na, kozen alle partijen dinsdag voor de optimale en tevens duurste variant om het plein opnieuw in te richten. Om de onkruidbestrijding eenvoudiger te maken en bij grote bruiloften voor alle gasten een parkeerplek te kunnen garanderen, hoeft de gemeente niet zo veel geld uit te trekken, stelde PvdA'er Kees Verburg.

De 218.000 euro die om de optimale variant uit te voeren uit de reserve moet worden gehaald, kan beter anders worden besteed, zei hij. Zelfs de behoudende variant die een ton minder kost, vond hij niks. "Wij missen een derde, sobere variant", zei hij.

Carla Hoogerland van het CDA vond dat de eigenaren van Bachten Vaete best mogen meebetalen. Wethouder Jaap Sinke wil dit best vragen, maar zei geen juridische middelen te hebben om dat af te dwingen.

Ook Marien Weststrate van Leefbaar Reimerswaal koos voor de optimale variant. "Al verlies daarmee wel mijn vaste parkeerplekje dat ik al sinds 1986 heb."