Volledig scherm
Hendrik's Plaza aan de Nieuwe Rijksweg bij 's-Heer Hendrikskinderen. © Google Maps

Mogelijk woningbouw op locatie Hendrik's Plaza in 's-Heer Hendrikskinderen

'S-HEER HENDRIKSKINDEREN - De huidige kavel van Hendrik's Plaza, het winkelcentrumpje aan de Nieuwe Rijksweg bij 's-Heer Hendrikskinderen, krijgt wellicht een andere invulling. De eigenaren hebben bij de gemeente Goes geïnformeerd naar mogelijkheden voor woningbouw, zegt wethouder Derk Alssema.

Goes heeft daar op zich wel oren naar, aldus de wethouder. "Vanuit het dorp is behoefte aan woningbouw en het past in de Retaildeal." In die overeenkomst met het Rijk zijn onder meer afspraken opgenomen over de plek voor detailhandel: zoveel mogelijk in het centrum.

Het tuincentrum op Hendrik's Plaza is al langer dicht, er is op dit moment onder meer nog een Marskramer en Halfords gevestigd. In geval van woningbouw zouden die moeten wijken. "Het zou mooi zijn als die winkels weer terugkeren naar de binnenstad", aldus Alssema.

Als het aan de gemeente ligt, wordt de kavel ingevuld met minimaal tien sociale huurwoningen, zes levensloopbestendige en/of rijwonen, vier grotere kavels en daarnaast eventueel een woonzorgvoorziening.

Het besluit is aan de eigenaren van de locatie. Als zij er uiteindelijk voor kiezen alles te laten zoals het nu is, is dat ook geen probleem, zegt Alssema.