Volledig scherm
Een volle tafel bij de eerste avond van Resto VanHarte in Krabbendijke. © Marcelle Davidse

Met 30 man aan één tafel, Krabbendijke heeft er een nieuw restaurant bij

KRABBENDIJKE -  Krabbendijkenaren hebben een nieuw restaurant bij: Resto VanHarte. Iedereen mag elke tweede woensdag van de maand in dit sociale buurtrestaurant aanschuiven. ,,Inclusief de vrijwilligers, die bij ons ook altijd gezellig mee-eten, waren we deze eerste keer met dertig mensen", zegt Restomanager Marcelle de Vlieger.

Een mooie score, maar nog lang niet zo veel als de 80 à 90 eters die elke maand in Yerseke aanschuiven. ,,Daar hebben we samen met de gemeente Reimerswaal al 3,5 jaar een Resto. De inschrijving zit bijna altijd na twee uur vol."

Vanwege dat succes is er een tweede Resto in dorpshuis de Meiboom bijgekomen. Behalve vrijwilligers uit de buurt, helpen ook leerlingen van het praktijkonderwijs van het Calvijn College een handje mee. ,,Die leerden meteen dat  je ook zelf kipfilet kunt paneren", zegt de Vlieger.

Verder stond er Aziatisch getinte groentesoep, gebakken aardappeltjes, groene salade en vanilleparfait met bosbessensaus op het menu. Niet alleen het menu, ook het thema is elke keer anders. ,,Deze eerste keer stond in het teken van kennismaken."

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement