Volledig scherm
© Thinkstock

Merkkleding kopen? Niet als je maar 70 euro per week hebt te besteden

MIDDELBURG - Even een dagje nieuwe kleding shoppen voor het hele gezin. Voor veel mensen heel vanzelfsprekend, maar niet als je maar 70 euro per week hebt te besteden. 

,,Wij zijn echt heel blij dat we hier terecht kunnen", zegt een Kruininger, die met volle tassen op het punt staat de kledingbank in Middelburg te verlaten. ,,Ze hebben hier echt mooie dingen. Ook merkkleding, dat is belangrijk als je op school zit maar voor ons echt niet te betalen", knikt hij naar zijn 13-jarige zoon. Die is vooral blij met zijn nieuwe jas. ,,Hij fietst 50 kilometer per dag en draagt nu nog mijn oude zomerjas."

Het gezin maakte al gebruik van de kledingbank toen deze nog twee keer per jaar een locatie inrichtte in één van de Reimerswaalse dorpen. De vader vond dat eigenlijk handiger, maar de zoon is blij dat hij nu naar Middelburg kan. ,,Hier is meer ruimte en meer keuze."

Cadeau's

De verandering is teweeggebracht door een voorstel van de PvdA in Reimerswaal, die de klanten meer privacy en uitzoek wilde bieden. Gelukkig haakten de lokale sponsors daardoor niet af. Iedereen krijgt bij vertrek nog een aantal cadeautjes van winkeliers uit de gemeente. Volgens Marisca van de Kledingbank Zeeland zijn klanten vooral erg blij met de bon van kapsalon Pierrôt uit Kruiningen. ,,Daarmee krijgen ze voor elk gezinslid op een maandagmiddagen in oktober een gratis knipbeurt!"

,,Dat scheelt weer 17 euro, dat is veel geld hoor", reageert Christianne van 't Westende. Ze kreeg net als ruim 200 anderen uit Reimerswaal ook een uitnodiging om deze week de kledingbank te bezoeken. ,,Sommige mensen schamen zich ervoor om hun hand op te moeten houden. Voor hen is het fijn dat ze in een anoniem busje kunnen worden opgehaald en niet tussen bekenden in het eigen dorp naar de kledingbank hoeven." 

De Hansweertse is in haar nopjes met de kleding die ze voor zichzelf mocht uitkiezen en besloot meteen als vrijwilliger haar diensten aan te bieden. ,,Ze waren zo coulant dat ik ook een mooi pakket voor mijn zieke buurvrouw mocht meenemen. Nou, in Middelburg konden ze gisteravond bijna horen hoe blij ze was!"

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement