Volledig scherm
Marjan van Heugten (links) op archiefbeeld. © archieffoto Willem Mieras

Marjan van Heugten na 26 jaar weg uit gemeenteraad van Goes

GOES - Marjan van Heugten stapt na 26 jaar uit de gemeenteraad van Goes. "Het is tijd om plaats te maken voor jonge mensen."

Van Heugten zit nu ruim twee jaar in de gemeenteraad voor de Partij voor Goes (PvG). Eerder deed ze dat voor de PvdA. In aanloop naar de verkiezingen van 2014 kwam het tot een breuk met die partij omdat Van Heugten en toenmalig fractievoorzitter Henk Hoogerland naar hun mening te laag op de kandidatenlijst werden gezet. Het tweetal zit nu samen in de gemeenteraad voor de PvG. "Het is van begin af aan de bedoeling geweest dat ik tussentijds zou opstappen", legt Van Heugten uit. "Als je zelf al zo lang in de raad zit en jonge mensen staan te springen om het van je over te nemen, moet je ze niet in de weg willen zitten." Van Heugten maakt plaats voor Stan Meulblok.

Hij is meteen ook de beoogde nieuwe partijleider, want fractievoorzitter Henk Hoogerland verlaat binnenkort eveneens de raad, na meer dan dertig jaar. Hij stapt bewust iets later op, zodat Meulblok nog even met hem kan meedraaien.