Screenshot van de digitale raadsvergadering van dinsdag 24 februari. Volgens Marien Weststrate heeft burgemeester José van Egmond de besloten digitale vergadering die nadien werd gehouden niet volgens de regels geleid.
Volledig scherm
PREMIUM
Screenshot van de digitale raadsvergadering van dinsdag 24 februari. Volgens Marien Weststrate heeft burgemeester José van Egmond de besloten digitale vergadering die nadien werd gehouden niet volgens de regels geleid. © Gemeente Reimerswaal

Marien Weststrate: ‘Besluit dat in 15 seconden moest worden genomen is ongeldig’

KRUININGEN - Vijftien seconden duurde de besloten digitale raadsvergadering. En Marien Weststrate, die zijn digitale handje had opgestoken, werd volgens eigen zeggen ‘totaal genegeerd’ door voorzitter José van Egmond. ,,Een spelletje dat stinkt”, oordeelt de voorman van Leefbaar Reimerswaal. Hij dient een klacht tegen haar in bij de gemeente én CvdK Han Polman.

 1. Kapelse mondhygiënisten boos over naam nieuw sportcentrum: ‘Wij waren eerst met ‘De Bloesem’
  PREMIUM
  POLL

  Kapelse mondhygië­nis­ten boos over naam nieuw sportcen­trum: ‘Wij waren eerst met ‘De Bloesem’

  KAPELLE - De eigenaressen van Mondhygiënistenpraktijk De Bloesem in Kapelle zijn allesbehalve blij dat het nieuwe sportcentrum in het dorp óók ‘De Bloesem’ gaat heten. ,,Het is echt belachelijk. Er is totaal geen overleg geweest. We zitten al dertien jaar met deze naam in dezelfde straat als het gemeentehuis”, zegt Tina Kakebeeke. Zij en haar collega’s laten het er niet bij zitten.
 2. Boer Johan krijgt twee masten op zijn land: ‘Je chagrijn, wat kost dat?’
  PREMIUM

  Boer Johan krijgt twee masten op zijn land: ‘Je chagrijn, wat kost dat?’

  ‘S-HEER ABTSKERKE - De koeien van melkveehouder Johan de Roo hoeven zich niet te vervelen. Ze grazen momenteel met eersterangs uitzicht op de werkzaamheden van TenneT. ,,Wij krijgen twee masten op ons land”, zegt De Roo. ,,Van mij had het niet gehoeven”, voegt hij er meteen aan toe. Hij beseft dat hij weinig te zeggen heeft. ,,De eerste rentmeester die hier tien jaar geleden kwam zei: ‘Die trein gaat rijden. Je kan kiezen: je springt erop, of je blijft op het station staan.’”
 1. Ali en Frans zijn 75 jaar getrouwd: 'Opeens vroeg ze: wil je dansen?'
  Play

  Ali en Frans zijn 75 jaar getrouwd: 'Opeens vroeg ze: wil je dansen?'

 2. Tuinen tot aan de duinen in Poppendamme
  Play

  Tuinen tot aan de duinen in Poppendam­me