Volledig scherm
Margo Mulder met de voorzittershamer: als burgemeester is ze immers ook voorzitter van de gemeenteraad. © Marcelle Davidse

Margo Mulder geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van Goes

GOES - Met het afleggen van de belofte is Margo Mulder woensdagavond geïnstalleerd als burgemeester van Goes. Dat gebeurde in een volle raadzaal waarbij ook het Heusdens college van burgemeester en wethouders aanwezig was.

Mulder (49) maakte indruk tijdens haar sollicitatie, vertelde Carel Bruring die in de vertrouwenscommissie zat. Een kandidate die wist waar ze het over had en die de aandacht van aanwezigen vasthield. ,,Ze was ook een innemende persoonlijkheid. Iemand die het goed met Goes zou kunnen vinden en met wie ook Goes het volgens ons goed zou kunnen vinden."

Lachend

De nieuwe PvdA-burgemeester hoorde de toespraken van Han Polman, Jan-Frans Mulder, Bruring, en Derk Alssema lachend aan. Met name naamgenoot Mulder gaf een ongedwongen speech, en voorzag al veel anekdotes die zouden ontstaan door naamsverwisselingen. Om Mulder 'vanuit het Brabantse al een beetje meer Zeeuws meisje te maken', gaf hij haar een fietsbel met een Zeeuwse knop.

Margo Mulder zelf, die al in Goes woont met haar man Paul, vertelde in haar eerste speech als burgemeester dat ze 'vanaf dag één een klik voelde met Goes'. ,,Een zelfbewuste gemeente, waar bergen werk worden verzet en veel voor elkaar wordt gekregen."

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zorgboeren uit en met overtuiging hebben hun plekje helemaal gevonden
    PREMIUM

    Zorgboeren uit en met overtui­ging hebben hun plekje helemaal gevonden

    'S-HEER ABTSKERKE - Met een lenteachtig zonnetje op hun vacht, scharrelen Spekje en Lapje genoeglijk door de modder. Een beter plekje dan op zorgboerderij De Noordhoek kunnen de varkens bijna niet treffen. En dat geldt ook ook voor de 20-jarige Tristan. Springend van vreugde begroet hij de dieren. ,,Voor hem is het echt genieten om ze een bakje voer te geven”, stelt zorgboer Adriaan Jansen (25) tevreden vast.