Volledig scherm
Margo Mulder met de voorzittershamer: als burgemeester is ze immers ook voorzitter van de gemeenteraad. © Marcelle Davidse

Margo Mulder geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van Goes

GOES - Met het afleggen van de belofte is Margo Mulder woensdagavond geïnstalleerd als burgemeester van Goes. Dat gebeurde in een volle raadzaal waarbij ook het Heusdens college van burgemeester en wethouders aanwezig was.

Mulder (49) maakte indruk tijdens haar sollicitatie, vertelde Carel Bruring die in de vertrouwenscommissie zat. Een kandidate die wist waar ze het over had en die de aandacht van aanwezigen vasthield. ,,Ze was ook een innemende persoonlijkheid. Iemand die het goed met Goes zou kunnen vinden en met wie ook Goes het volgens ons goed zou kunnen vinden."

Lachend

De nieuwe PvdA-burgemeester hoorde de toespraken van Han Polman, Jan-Frans Mulder, Bruring, en Derk Alssema lachend aan. Met name naamgenoot Mulder gaf een ongedwongen speech, en voorzag al veel anekdotes die zouden ontstaan door naamsverwisselingen. Om Mulder 'vanuit het Brabantse al een beetje meer Zeeuws meisje te maken', gaf hij haar een fietsbel met een Zeeuwse knop.

Margo Mulder zelf, die al in Goes woont met haar man Paul, vertelde in haar eerste speech als burgemeester dat ze 'vanaf dag één een klik voelde met Goes'. ,,Een zelfbewuste gemeente, waar bergen werk worden verzet en veel voor elkaar wordt gekregen."

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. ‘Alcoholvrij bier? Dat is als een bh aan de waslijn, het beste is eruit’
    PREMIUM
    Achter de schermen

    ‘Alcohol­vrij bier? Dat is als een bh aan de waslijn, het beste is eruit’

    GOES - De koperen ketels in restaurant Slot Oostende puur voor de show? Dacht het niet. Het is de plek waar bierbrouwer Jens van Stee (29) dagelijks duizenden liters bier maakt. Via een leidingsysteem worden de flesjes even verderop in de Wijngaardstraat gebotteld. En dat alles in een ruimte zo groot als een woonkamer. ,,Veel mensen denken dat de brouwerij op De Poel zit, maar dat is de distributie.”