Volledig scherm
Marc Visser (l) en Arne Ruis zijn de winkel- en horecaheld van Goes. © Marcelle Davidse

Marc Visser en Arne Ruis zijn de horeca- en winkelheld van Goes

GOES - Marc Visser en Arne Ruis mogen zich het komende jaar respectievelijk de horeca- en winkelheld van Goes noemen. Dat werd woensdagochtend bekendgemaakt in Lunchcafé Stadhuis.

Het was voor de tweede keer dat de zogeheten ‘Local hero's’ van Goes werden gekozen. Marc Visser - die een verstandelijke beperking heeft - werkt in bakkerij en teamroom De Smulkamer. Hij was dolblij met zijn overwinning. Volgens Roland Goovers van ondernemersplatform Zo Goes (de organisator van de verkiezing) werden tijdens de nominatieronde veel complimenten uitgedeeld over Visser. ,,Jij bent nooit chagrijnig en de klanten staan altijd op de eerste plaats.’’

Campagne

Winkelheld Arne Ruis (19) werkt bij schoenwinkel Sneakers. ‘Hij verkoopt je een paar schoenen zonder dat je er erg in hebt’, schreef iemand die hem nomineerde. Voor de winkelheld werd in totaal 1520 keer gestemd, voor de horecaheld zelfs 2192 keer. Dat waren er meer dan vorig jaar. ,,Het begint echt te leven’’, stelt Goovers vast. ,,Er werd dit jaar zelfs campagne gevoerd voor sommige kandidaten.” Zo deelden de mensen van De Smulkamer flyers uit om zoveel mogelijk stemmen voor Marc binnen te halen.

De genomineerden voor winkelheld die net naast de prijs grepen, waren Karin Goulooze van Stretch Fashion en Rutger Nousse van Blik en Veger. De andere kanshebbers voor de titel horecaheld waren Roxanne Machielse van café De Pompe en Patrick de Jong van Lunchroom Stadhuis. De prijzen werden uitgereikt door Maarten Landegent (Lux Boardshop) en Marc van de Ketterij (Katoen), respectievelijk de horeca- en winkelheld van 2018.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement