Volledig scherm
Het onbemande tankstation in Yerseke. © Google Maps

Mannen stelen brandstof met geskimde tankpassen in Yerseke

YERSEKE - De politie heeft dinsdagavond vier mannen gearresteerd voor het stelen van brandstof bij een tankstation in Yerseke met geskimde tankpassen. Het gaat om een man (26) uit Driebergen, man (48) uit Yerseke en twee uit Vleuten (21 en 35 jaar).

Een voorbijganger zag het viertal rond 23.00 uur bij het onbemande tankstation De Kreeft en waarschuwde de politie. Ter plaatse zagen agenten dat ze jerrycans vulden met brandstof. Drie van de mannen zijn aangehouden en ingesloten in een politiecel in Middelburg.

De vierde verdachte sloeg lopend op de vlucht. Een politiehond wist hem op te sporen. De man weigerde te stoppen, waarna de hond hem beet. De man is behandeld bij een huisartsenpost en vervolgens eveneens naar cellencomplex Torentijd gebracht.

De mannen tankten vermoedelijk met geskimde tankpassen, meldt de politie. Dit skimmen zou eerder deze week gebeurd zijn na een inbraak in een bedrijfsauto van een onderneming uit Yerseke. Bij het skimmen maken dieven een kopie van een tankpas, waarna ze ermee kunnen tanken.

Een takelbedrijf heeft de (drie) auto’s van de verdachten weggesleept.

Volledig scherm
© Eldridge Pentury