Volledig scherm
Wethouder André van der Reest heeft maandag de jeu-de-boulesbaan in De Vaete geopend. © Tom Schraven

Manneeërs kunnen vanaf nu gezellig een balletje gooien op de Vaete

GOES -  Het wordt steeds gezelliger in Mannee. Dankzij inspanningen van het wijkbestuur ligt er sinds maandag een jeu-de-boulesbaan in De Vaete, het centrale park van de Goese nieuwbouwwijk. 

,,Voor de  try-out hebben we onze zusterclub uit Kapelle uitgenodigd voor een wedstrijd", vertelt bestuurslid Tom Schraven. ,,Het werd gelijkspel, maar het was maar een vriendschappelijke wedstrijd. Het was vooral ontzettend gezellig!"

Wethouder André van der Reest mocht de officiële eerste bal in het parkje aan de Hilleweg gooien. De baan is nog niet helemaal klaar: de linten die de banen markeren worden deze week nog vervangen door aluminium strips. 

Maandag kleurden de haren van de achttien jeu-de-boulers net zo grijs als het grind en de ballen.  Schraven verwacht dat daar vanaf volgend jaar verandering in komt. ,,Dan beginnen we met een vaste avond voor gezinnen. Daar is het nu al te laat voor. Om kwart voor acht is het al donker."

De baan is voor iedereen te gebruiken. ,,Elke maandag om 10.00 uur hebben we en instuif. Voor mensen die het eens willen proberen, zorgen we dat er extra ballen zijn."

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement