Volledig scherm
© Thinkstock

Man uit Nieuwdorp staat terecht voor diefstal: ‘hoe kom ik anders aan geld voor mijn joints?’

MIDDELBURG - De 35-jarige M. de K. uit Nieuwdorp vond het maar niks: twee jaar naar een instelling voor veelplegers. Volgens hem is het niet nodig. De officier van justitie eiste toch die straf tegen hem.

De K. moest zich verantwoorden voor de diefstal van een bankpas in Heinkenszand, een poging tot  inbraak in Goes, een poging om een geldkistje van een fruitkraam in ‘s-Heerenhoek open te breken en ettelijke keren een overtreding van een gebiedsverbod in Goes en Middelburg. 

Volgens de verdachte kwam het stelen voort uit geldgebrek. Want, zo was zijn redenering: ieder mens heeft recht op een uitkering en ik dus ook. De K. had een bewindvoerder en die gaf hem wekelijks ‘slechts’ dertig euro. En van dat geld, zo hield De K. de drie rechters voor, ‘kan ik niet eens een terrasje pikken en eens een blowtje doen'. ,,Want dan ben ik er zo doorheen.” De oplossing: wat meer zakgeld zou wel helpen. 

De officier van justitie was niet te vermurwen. ,,Meneer heeft lak gehad aan de gebiedsverboden. En gebrek aan geld is geen rechtvaardiging voor alles waar hij hier vandaag voor terechtstaat.”

De rechter doet uitspraak op 24 januari.