Volledig scherm
Archieffoto. © Politie Noordoost-Twente

Man rijdt slingerend over snelweg A58 onder invloed van wiet en cocaïne

KRABBENDIJKE - Een 35-jarige man uit het Belgische Hove is vannacht aangehouden omdat hij onder invloed van drugs over de snelweg A58 bij Krabbendijke reed.

De politie had een melding binnengekregen van vreemd rijgedrag op de snelweg. Ze hoefden niet lang te zoeken voordat duidelijk werd om welk voertuig het ging. De 35-jarige man uit België reed met snelheden wisselend tussen 40 en 110 kilometer per uur over de snelweg. Daarbij slingerde hij over twee rijbanen. 

Het leek erop dat de bestuurder niet door had dat de politie hem tot stoppen probeerde te manen. Sirenes en blauwe zwaailichten deden hem niet stoppen. Uiteindelijk is de 35-jarige man ter hoogte van het knooppunt  de berm ingereden. Daarbij is de auto volledig vast komen te zitten. 

Als agenten hem vervolgens aanspreken op het rijgedrag slaat hij wartaal uit. De man is drijfnat van het zweet. Vanwege zijn toestand is een ambulance opgeroepen voor medische verpleging. 

Een speekseltest sloeg positief aan op THC en cocaïne. In de jas van de verdachte zijn ook gripzakjes met wiet en cocaïne gevonden. Een bloedtest moet duidelijk maken in welke mate hij onder invloed was tijdens het rijden.  

De 35-jarige verdachte is overgebracht naar politiecellencomplex Torentijd en zit daar nog in voorarrest.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement