Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Man misdraagt zich in Yerseke; 350 euro boete voor verzet tegen arrestatie

YERSEKE - De politie heeft woensdag in Yerseke een man op straat bespoten met pepperspray omdat hij zich gewelddadig opstelde richting agenten en zich verzette tegen zijn aanhouding. Het was al de derde keer in korte tijd dat de politie met de man in contact kwam omdat hij zich ophield bij het huis van zijn ex en zich vervelend gedroeg. Zo vertellen de bewuste agenten in een post op Facebook.

De man bevond zich telkens bij haar huis bij hem om de hoek en veroorzaakte overlast op straat. Toen de politie hem woensdag aansprak, viel er niet goed met hem te praten. Hij begon de agenten gelijk te beledigen. Omdat hij weigerde mee te werken, besloot de politie hem te begeleiden naar huis.  Onderweg werd hij steeds vervelender en probeerde ook een agent te slaan. Hierop heeft de politie pepperspray gebruikt en is de man aangehouden en naar Torentijd overgebracht.

De man heeft van de officier van justitie 350 euro  boete gekregen voor het verzet tijdens zijn aanhouding. Daarnaast heeft hij nog een bekeuring gekregen voor het verstoren van de openbare orde en openbare dronkenschap.