Volledig scherm
foto RGBStock

Man die 68.000 euro verduisterde bij werkgever krijgt 200 uur taakstraf

MIDDELBURG - De 53-jarige J. de V. uit Wemeldinge, die tussen 2011 en 2012 bij zijn werkgever 68.031 euro verduisterde, is donderdag daarvoor door de rechtbank in Middelburg conform de eis veroordeeld tot een taakstraf van 200 uur en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden.

De rechtbank achtte verduistering in dienstbetrekking, valsheid in geschrifte en witwassen bewezen. In haar vonnis hield de rechtbank rekening met de zogeheten 'overschrijding van de redelijke termijn'. Zou de zaak tegen De V. eerder zijn behandeld, dan zou hij zeker zijn veroordeeld tot een onvoorwaardelijke celstraf, zo meldde de rechter.

De V. werkte zowel in Eindhoven als het Belgische Lommel via een detacheringsbureau als salarisadministrateur bij de Van Ganzewinkel Groep. Hij had schulden en om die te kunnen aflossen vervalste hij facturen en sluisde hij op die manier geld naar zijn privérekening. Naast de aflossingen besteedde De V. ook het nodige aan 'een makkelijker leven', hotel- en verblijfkosten en dames van plezier. De V. heeft inmiddels een afbetalingsregeling om die 68.031 euro (met rente) terug te betalen.