Volledig scherm
foto ANP

Makelaar vindt leges Reimerswaal te hoog

YERSEKE - De leges die moeten worden betaald voor bodemgegevens of informatie over bestemmingsplannen zijn in Reimerswaal te hoog in vergelijking met andere gemeenten. Dat vindt Neeskens Makelaars in Yerseke.


Sinds enkele jaren zijn makelaars verplicht om onderzoek te doen bij de gemeente voor informatie over bestemmingsplannen en bodemgesteldheid. " Niet elke makelaar doet het, maar wij wel. Ik hecht er namelijk aan om juiste informatie te verschaffen aan kopers", zegt Wilco Neeskens van het Yersekse makelaarskantoor.

Reimerswaal rekent per onderdeel 39,70 euro, dus in totaal 79,40 euro. "Ik vraag die informatie zo'n 120 keer per jaar op, dus dat kost me een kleine tienduizend euro." Andere gemeenten zijn volgens Neeskens goedkoper. "In Vlissingen betaal ik 33,85 euro voor beide documenten en krijg ik ze digitaal aangeleverd. Goes zit met 66 euro ook vrij hoog, maar nog altijd een stuk lager dan Reimerswaal. Ik klaag niet over hoe ik de spullen in Reimerswaal krijg, want dat is prima, maar alles gebeurt handmatig. Ik vraag me dan af of dat niet anders kan", aldus de makelaar.

Neeskens heeft bij de gemeente een verzoek ingediend om aanpassing van de verordening, maar dat wordt niet gehonoreerd. "De raad heeft nu eenmaal bepaald dat leges kostendekkend moeten zijn", aldus een woordvoerster. "Bovendien hebben we de bouwleges juist aangepast aan de omliggende gemeenten."

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement