Volledig scherm
De hoge reclamemast bij de fastfood-boulevard in Goes wordt als het donker is verlicht. © Johan Van Der Heijden

Mag het licht uit? Reclamemasten en bedrijven in Goes moeten 's nachts ‘op zwart’

GOES - Goes bindt de strijd aan met lichtvervuiling. Licht aan de buitenkant van bedrijfspanden en van reclameborden- en masten moet in de toekomst 's nachts misschien worden uitgezet.

De aanpak van lichtvervuiling is een wens van een ruime meerderheid van de gemeenteraad. Die nam vorige week een motie aan waarin het college de opdracht krijgt te onderzoeken hoe het probleem kan worden aangepakt. ,,Veel gebouwen, reclame-uitingen en grote reclamemasten geven veel licht’’, stelde Frans van der Knaap (CDA) vast. ,,We stellen voor dat deze verlichting later op de avond wordt gedimd. ’s Nachts kan het licht helemaal uit.’’ De motie kreeg steun van alle andere partijen, behalve de VVD.

Wethouder Derk Alssema liet weten dat het college al bezig is met het maken van beleid. Het college zoekt uit in welke gebieden het wenselijk is om lichtoverlast aan te pakken en hoe dat zou moeten. De indieners van de motie benadrukken dat het niet de bedoeling is dat verlichting die gericht is op de veiligheid in wijken en op bedrijventerreinen wordt gedimd.