Volledig scherm
Maatschappelijk restaurant Het Melkmeisje in Kruiningen is officieel geopend; vlnr. melkmeisje, Jan van Blarikom, wethouder Hans de Kunder en Peter Bevers van R&B wonen; © Marcelle Davidse

Maatschappelijk restaurant Het Melkmeisje officieel geopend in Kruiningen

KRUININGEN - Niet met champagne of een andere dure bubbel, maar met een glas verse melk brachten Jan van Blarikom (Zeeuwse Gronden), Peter Bevers (R&B Wonen) en Hans de Kunder (Reimerswaal) donderdagmiddag een toost uit op de officiële opening van het Melkmeisje in Kruiningen. Dat kon ook bijna niet anders gezien de naam van het maatschappelijk restaurant en het feit dat het drankje hen werd ingeschonken door een hedendaagse vertolking van het iconische schilderij van Johannes Vermeer.

Sharon Machielse, in het dagelijks leven begeleidster bij de dagbesteding en woonvorm voor jongeren met een psychiatrische aandoening, had zich voor de gelegenheid verkleed als melkmeisje. Volgens haar loopt het restaurant, dat al enkele maanden draait, boven verwachting goed. ,,We hebben al vaste groepjes mensen die hier wat komen eten. Ook worden er veel maaltijden afgehaald en maken we vaak broodjes voor bedrijven."

Van Blarikom bedankte in zijn toespraak niet alleen de gemeente en R&B Wonen, die de verbouwing financieel mogelijk maakten. Ook de inwoners van Kruiningen zwaaide hij lof toe. Volgens hem hebben zij Zeeeuwse Gronden zeer gastvrij ontvangen.  Als bedankje mochten ze een mosselmaaltijd nuttigen. Daar werd gretig gebruik van gemaakt.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement