Volledig scherm
dorpshuis de Griffioen Wolphaartsdijk © Google Streetview

Lokale partij wil plannen voor dorpshuis in Wolphaartsdijk zien

GOES - De Partij voor Goes vindt het niet kunnen dat de gemeenteraad maar één plan krijgt voorgelegd over de toekomst van dorpshuis De Griffioen in Wolphaartsdijk. Dat schrijft ze in een open brief aan het college.

Dat wilde het dorpshuis aanvankelijk sluiten, omdat het te weinig zou worden gebruikt. Inwoners kregen echter de kans om met een eigen plan te komen. Dat ligt er nu. Er komt een stichting die het gebouw (minus de gymzaal) voor een symbolisch bedrag overneemt van de gemeente en vervolgens verhuurt aan een uitbater.

Bed & breakfast

In het plan waarover de raad binnenkort praat, wordt dat een ondernemersechtpaar dat in het dorpshuis ook een restaurant en bed & breakfast wil beginnen. Onder meer de huidige uitbaatster had ook een plan ingediend. Een stuurgroep uit het dorp heeft daar echter niet voor gekozen, wat betekent dat zij uit het dorpshuis moet.

De Partij voor Goes zegt spoedig kennis te willen nemen van de andere plannen. Dat zou nodig zijn om een goed standpunt te kunnen innemen. De gemeenteraad wordt onder meer gevraagd drie ton uit te trekken voor onderhoud aan het gebouw. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement