Volledig scherm
Klaas van der Meulen wordt gefeliciteerd door burgemeester Margo Mulder na het opspelden van de Koninklijke onderscheiding. © Johan Van Der Heijden

Lintje voor door ALS getroffen Klaas van der Meulen uit Wilhelminadorp

WILHELMINADORP - Hij zou een rondje gaan rijden met een vriend, maar die stopte ineens voor het dorpshuis. Daar werd Klaas van der Meulen uit Wilhelminadorp verrast met een koninklijke onderscheiding.

De smoes had goed gewerkt. ,,Ik had helemaal niks door tot we bij het Wilhelminahuis arriveerden’’, vertelt de inwoner van Wilhelminadorp. Hij kreeg de versierselen opgespeld door burgemeester Margo Mulder en mag zich nu Lid in de Orde van Oranje Nassau noemen. Hij liet weten daar erg verguld mee te zijn.

Van der Meulen heeft zich de afgelopen tientallen jaren ingezet voor onder meer de EHBO-afdeling in zijn dorp, de Stichting Downsyndroom, orthopedisch kinderdagverblijf De Zunneguus, Mannenkoor De Lofzang en Helpende Handen, een belangenvereniging voor mensen met een beperking en hun familieleden. Daarnaast is de inwoner van Wilhelminadorp ook jaren mantelzorger geweest. De taken bij de genoemde verenigingen en organisaties heeft hij inmiddels moeten neerleggen, omdat hij is getroffen door de ziekte ALS.