Chelsy Schmitz met de badmeesters van zwembad Stelleplas in Heinkenszand. V.l.n.r. Patrick Moison, Nando Rentmeester, Daniëlle Allemekinders en Marion Steenbakker.
Volledig scherm
PREMIUM
Chelsy Schmitz met de badmeesters van zwembad Stelleplas in Heinkenszand. V.l.n.r. Patrick Moison, Nando Rentmeester, Daniëlle Allemekinders en Marion Steenbakker. © Ernesta Verburg

Limburgse Chelsy (9) leert zwemmen in Zeeland

HEINKENSZAND - Een jaar geleden deed ze een dappere poging. Toen lukte het Chelsy Schmitz (9) uit het Limburgse Geleen net niet om haar zwemdiploma te halen. Maar nu wel, na een week flink oefenen in zwembad Stelleplas in Heinkenszand. En dat lijkt misschien niet zo bijzonder, maar is het wel. 

 1. Corona-snelteststraat Wemeldinge draait op volle toeren: ‘Ze doen wat ze beloven’
  PREMIUM

  Corona-sneltest­straat Wemeldinge draait op volle toeren: ‘Ze doen wat ze beloven’

  WEMELDINGE - ,,Dit is keurig geregeld allemaal.” Yersekenaar Cor Poppe is tevreden over de corona-snelteststraat in Wemeldinge. Vanmiddag liet hij zich testen. ,,Ik heb me aangemeld via de website. Daar vul je een tijd in en dan krijg je netjes een bevestiging. Op de aangegeven tijd rijd je er naartoe en dan ben je gelijk aan de beurt. Een goeie twintig minuten later rijd je alweer weg. Met de uitslag op zak.”
 2. Wat heeft de gewone Yersekenaar straks aan de ‘nieuwe’ Zanddijk?
  PREMIUM

  Wat heeft de gewone Yerseke­naar straks aan de ‘nieuwe’ Zanddijk?

  YERSEKE - Een veiligere weg en betere doorstroming van het verkeer. Dat is hét doel van het miljoenenproject om de route tussen Yerseke en de A58 aan te pakken. Drie bezorgde Yersekenaren hebben grote twijfels over de kans van slagen. Ze zijn vastberaden de uitwerking van het onlangs gekozen tracé kritisch te volgen en desnoods hun achterban te mobiliseren. Adri Boone: ,,Voor de gemiddelde Yersekenaar zie ik heel weinig verbeteringen.”
 1. Hasjesstraat: om de haverklap was het naambordje weg
  Play

  Hasjes­straat: om de haverklap was het naambordje weg

 2. Elke dag een cadeautje van Erika tijdens thuisquarantaine
  Play

  Elke dag een cadeautje van Erika tijdens thuisqua­ran­tai­ne