Volledig scherm
Aldi is niet blij met de komst van een tweede Lidl in Goes. © ANP

Lidl mag bouwen op voormalig terrein van Gamma in Goes

GOES - Lidl mag een nieuwe supermarkt bouwen op het voormalige terrein van Gamma aan de Marconistraat in Goes. Het overgrote deel van de gemeenteraad is niet gevoelig voor de bezwaren van enkele concurrerende supermarkten.

Dirk, Aldi en de inmiddels niet meer bestaande Agrimarkt stelden dat er straks te veel vierkante meters aan supermarktoppervlak is in Goes. Ook vinden ze dat de gemeente met het toestaan van een Lidl aan de Marconistraat ingaat tegen haar eigen beleid. Met dat laatste zijn PvdA en D66 het eens, maar ze vormden donderdag tijdens de raadsvergadering een ruime minderheid.

Het CDA zei best te snappen dat concurrerende supermarkten niet op een tweede Lidl in Goes zitten te wachten. ,,Maar een stukje concurrentie hoort erbij. Er zitten in Goes ook veel kappers, kledingwinkels en opticiens.” De meeste partijen zien in de Lidl een versterking van het Marconigebied. Dat gebied zien ze voor de toekomst lang niet alleen meer als woonboulevard. Er mogen ook andere winkels komen, zolang ze niet concurreren met de binnenstad.

  1. Romy (22) vocht zich terug van een eetstoornis: ‘Mijn moeder had mijn kleren voor in de kist al klaargelegd’
    PREMIUM
    VIDEO | PORTRET

    Romy (22) vocht zich terug van een eetstoor­nis: ‘Mijn moeder had mijn kleren voor in de kist al klaarge­legd’

    VLISSINGEN - Ruim een jaar maakte Romy Thuy (22) uit Goes wekelijks video’s over haar eetstoornis. Het leverde haar een nominatie op voor de Vrouw in de Media Award 2019. ,,Ik heb iets kunnen betekenen voor anderen die niet meer wisten hoe ze verder moesten. Die doodsbang waren. Die zagen dat hun lichaam al aan het afsterven was; net als het mijne, op het dieptepunt van mijn ziekte. Van vrijwel allemaal weet ik dat ze zich hebben laten opnemen en met zichzelf aan de slag zijn gegaan. Dat ik die award niet gewonnen heb, maakt me niet uit. Ik heb mijn doel bereikt.”