Volledig scherm
Het nieuwe hek is volgens Jumelet een stuk veiliger © Joeri Wisse

‘Levensgevaarlijk ijzerdraad’ op Zanddijk bij Yerseke vervangen door schrikhek

YERSEKE - Van bijna onzichtbaar ijzerdraadje tot niet te missen reflecterend rood-wit schrikhek. Andries Jumelet is heel content met de aanpassing van de fietsersoversteek over de Zanddijk bij Yerseke. ,,Het nieuwe hekwerk is een stuk beter zichtbaar. Mijn complimenten voor de snelle actie”, aldus het  ChristenUnie-raadslid. 

Met VVD-collega Thea Laban trok Jumelet vorige week aan de bel bij het gemeentebestuur.  De provincie Zeeland had volgens de raadsleden bij het omvormen van de Zanddijk tot 60-kilometerzone  de fietsersoversteek ter hoogte van de Grintweg juist onveiliger gemaakt. Met name het lage hekje tussen fietspad en rijbaan was volgens Jumelet ‘levensgevaarlijk'.  Het ijzerdraadje zou vooral in het duister nauwelijks zichtbaar zijn en tot grote ongelukken kunnen leiden. 

Jumelet heeft de afgelopen dagen veel bijval gekregen. Hij had liever het hele hek zien verdwijnen, maar snapt dat de provincie wil voorkomen dat fietsers de dijk schuin oversteken. ,,Ik ben zeer tevreden dat de provincie  de meest gevaarlijke situatie zo snel heeft verbeterd.” 

Volledig scherm
Andries Jumelet steekt over op de naar zijn mening slecht ingerichte fietsoversteekplaats. De situatie is een paar dagen later aangepast. © Johan Van Der Heijden
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement