Archieffoto: bussen  van het inmiddels verdwenen TCR  staan opgesteld om leerlingen van de Tweern uit Goes naar huis te brengen.
Volledig scherm
PREMIUM
Archieffoto: bussen van het inmiddels verdwenen TCR staan opgesteld om leerlingen van de Tweern uit Goes naar huis te brengen. © Marcelle Davidse

Leerlingenvervoer in Reimerswaal kan goedkoper

KRUININGEN - Reimerswaal hoeft niet lijdzaam toe te zien hoe de kosten voor leerlingenvervoer de pan uitrijzen. Door het mes te zetten in het aantal afzetadressen en kinderen eerder met het openbaar vervoer te leren reizen, kan de gemeente geld besparen. Ook scholen kunnen hun steentje bijdragen, door tijden op elkaar af te stemmen of het vervoer zelf te regelen.  

  1. Zwarte Piet verdwijnt bij sintvieringen op Zeeuwse basisscholen: ‘Dit valt niet meer uit te leggen’
    poll

    Zwarte Piet verdwijnt bij sintvierin­gen op Zeeuwse basisscho­len: ‘Dit valt niet meer uit te leggen’

    VLISSINGEN – Zwarte Piet verdwijnt tijdens de sintvieringen van zeker zestig basisscholen op de Bevelanden en Walcheren. Vier scholenkoepels – Albero, Omnis, Archipel en Onze Wijs - hebben besloten dat Sinterklaas dit jaar alleen nog vergezeld wordt door pieten met andere kleuren. De scholen van Archipel en Albero schaffen op termijn zelfs de hele figuur ‘piet’ af.