Volledig scherm
Het AZC in Goes moet verhuizen naar een andere locatie. © Google Streetview

Lawaaioptocht tegen sluiting van asielzoekerscentrum in Goes

GOES - Diverse organisaties houden volgende week donderdag een lawaaioptocht om te protesteren tegen de sluiting van het asielzoekerscentrum in Goes.

Het initiatief is genomen door beheerder Ronny Menheere van Buurthuis De Pit. Volgens hem hebben enkele politieke partijen, de Soroptimisten (die onlangs al een petitie tegen de sluiting startten) en diverse scholen zich bij de actie aangesloten.

Het stoort Menheere en zijn medestanders vooral dat de kinderen uit het AZC weer moeten verhuizen, vaak al voor de zoveelste keer. ,,Er zitten kinderen die een jaar geleden al hun vriendjes hebben moeten achterlaten in Den Helder. En nu moeten ze weer naar een andere locatie.'' Volgens Menheere zitten in het centrum in Goes 131 kinderen tot 18 jaar. ,,Het zijn er een stuk meer dan de zestig die steeds genoemd worden.''

De Pit is nauw betrokken bij het AZC. Vrijwilligers van het buurthuis gaan er vaak heen om activiteiten te organiseren, maar soms komen de bewoners ook naar het buurthuis in Goes-Zuid toe. Menheere zegt dat de asielzoekers zijn aangeslagen door de aangekondigde sluiting in het najaar.

De lawaaioptocht begint donderdag om 18.30 uur bij De Pit en gaat via het AZC naar het stadskantoor. Daar hopen de initiatiefnemers een petitie te kunnen overhandigen aan de burgemeester. ,,Ik weet natuurlijk niet of het realistisch is dat het AZC in Goes openblijft'', zegt Menheere. ,,Maar laat de gemeente zich dan in elk geval hard maken voor een kinderpardon voor deze kinderen.''

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Andere locatie voor brandweerkazerne Heinkenszand lijkt uitgesloten, ondanks protest
    PREMIUM

    Andere locatie voor brandweer­ka­zer­ne Heinkens­zand lijkt uitgeslo­ten, ondanks protest

    HEINKENSZAND - Slikken of stikken. Dat gevoel overheerst bij bewoners van de Hoefbladstraat en Clara’s Pad in Heinkenszand. Een bewonersbijeenkomst afgelopen dinsdagavond heeft de onrust rondom de komst van een nieuwe brandweerkazerne in hun ‘achtertuin’ niet kunnen wegnemen. Omwonende Kim van Sabben: ,,Het kwam op ons over alsof al voor 99,9 procent zeker is dat de kazerne er komt.”