Landingsterrein Baarland overspoeld met bezoekers Highland Games

videoBAARLAND - De Highland Games by the Sea trokken zondagmiddag vele duizenden bezoekers. Vanuit alle hoeken van Zeeland kwamen belangstellenden naar Baarland om te kijken naar de sterke mannen en vrouwen.

Met palen gooien, touwtrekken, trekkerbanden omgooien en zo lang mogelijk vasthouden aan de Hercules Hold. Zomaar een paar onderdelen waar de gerokte highlanders zich zondag aan moesten wagen tijdens de vierde editie van de Highland Games by the Sea. Voor de bezoekers was er genoeg te zien en te doen. Zoals altijd was er een braderie en volop ander vermaak. En uiteraard wat te eten en te drinken.

Niet elke tyre flip gaat helemaal vanzelf.
Volledig scherm
Niet elke tyre flip gaat helemaal vanzelf. © Johan van der Heijden

Het grote aantal bezoekers, dat de organisatie zelf tussen de 7000 en 10.000 man schat, zorgde voor een goede ambiance voor de strijdende partijen. Maar ook voor een Zeedijk die leek omgetoverd tot parkeerterrein. Kilometers lang stonden de auto's geparkeerd, aan twee kanten van de weg. 

Ook de sterke vrouwen laten zich van hun beste kant zien tijdens de vierde editie van de Highland Games by the Sea.
Volledig scherm
Ook de sterke vrouwen laten zich van hun beste kant zien tijdens de vierde editie van de Highland Games by the Sea. © Johan van der Heijden

Voor de bezoekers geen probleem. Zij hadden er graag een stukje wandelen voor over om de strijdende ‘clans’ bezig te zien. Opvallend was dat Tovaal en Oemoemenoe, de twee grote Zeeuwse rugbyclubs, dit jaar ook allebei een clan hadden afgevaardigd.

Bij de opening van de games stond burgemeester Gerben Dijksterhuis even stil bij het overlijden van Jim Anderson. De Schotse veteraan, die vorig jaar nog aanwezig was bij de opening, overleed in februari op 95-jarige leeftijd.   

Andersons stiefzoon, Colin MacMillan, schonk afgelopen zaterdag nog een koffer met spullen van zijn vader aan het Bevrijdingsmuseum in Nieuwdorp. De koffer had bijna zestig jaar op zolder gelegen bij de veteraan. Zijn laatste wens was echter om de koffer, waarin zijn soldatenplunje zat, aan het Bevrijdingsmuseum te geven. 

De organisatie van de Highland Games by the Sea heeft  over belangstelling niks te klagen.
Volledig scherm
De organisatie van de Highland Games by the Sea heeft over belangstelling niks te klagen. © Willem Adriaansens
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement