Volledig scherm
© Thinkstock

Lagere straf voor Goesenaar voor diefstal

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft de 37-jarige Goesenaar D. I. een voorwaardelijke gevangenisstraf van een half jaar opgelegd. Ook moet hij een schadevergoeding van 625 euro betalen.

 De rechtbank acht bewezen dat hij op 16 oktober in Lewedorp uit een woning een portemonnee en autosleutels heeft gestolen en in Goes geprobeerd heeft een vrouw van haar tas te beroven. Dat hij tankte zonder te betalen klopte wel, maar dat is verduistering en geen diefstal, zoals ten laste was gelegd. Dus dat werd vrijspraak. Evenmin vond de rechtbank bewezen dat hij zijn kinderen had mishandeld, dat de kinderen amper te eten kregen, er onverzorgd en verwaarloosd uit zagen en voor op school ook niets te eten bij zich hadden. ,,Er zijn wel aanwijzingen, maar het is niet vast te stellen’’, zo oordeelde de rechtbank. 

De officier van justitie had voor alle feiten een gevangenisstraf van achttien maanden waarvan tien voorwaardelijk geëist. De feiten dateerden uit 2015, 2016 en 2017. Waarom het zo lang heeft geduurd eer de zaak op zitting kwam werd niet duidelijk.