Volledig scherm
Dit bronzen paard stond jaren voor het politiebureau in Heinkenszand. © Gemeente Borsele

Kunstwerk kopen? Borsele ruimt op!

HEINKENSZAND - Te koop: een beeld van een bronzen paard dat jarenlang voor het politiebureau in Heinkenszand stond. Een beetje te groot voor in de hal? Geen probleem, de gemeente Borsele doet nog 62 andere kunstwerken in de uitverkoop.

Volledig scherm
Eén van de schilderijen die onder de hamer gaat bij veilinghuis Korendijk. © Gemeente Borsele

Borsele is bezig met de opruiming van de kunstcollectie in de kelder van het gemeentehuis. In totaal 63 van de 124  geïnventariseerde werken gaan tussen 3 en 8 september onder de hamer bij veilinghuis Korendijk in Midddelburg.  Het betreft vooral werken voor aan de muur zoals olieverfschilderijen, zeefdrukken en aquarellen.

Na inventarisatie bleken twee stukken zodanig beschadigd dat ze moesten worden vernietigd. Dertien werken gaan terug naar de kunstenaars. Een deel van de collectie wordt opgeknapt en krijgt opnieuw een plek in het gemeentehuis. Voor veertig andere werken is nog geen bestemming gevonden.

Meer dan de helft van de te veilen kunst is tot 1987 gemaakt in het kader van de Beeldende Kunstenaars Regeling. Deelnemers kregen een uitkering op voorwaarde dat ze een deel van hun werk aanboden aan de gemeente. 

Volledig scherm
Ook dit kunstwerk is te koop. © Gemeente Borsele
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement